Je velmi pravděpodobné, že budete znát sáčky se zipem. Jsou obvykle transparentní, mohou mít odlišné rozměry i tuhost (gramáž) a je spolehnutí jak na samotný materiál plastové fólie, tak i na spínací mechanismus. Sáčky lze využít pro obrovské množství různých situací a jednou z nich je i uspořádání věcí v domácnosti.
Úklid v kuchyni – v kuchyni a ve spíži se nachází i potraviny či suroviny trvanlivého charakteru, které lze skladovat dlouhodobě a mít je v zásobě třeba na celý rok. Patří sem například ořechy, mák, luštěniny, sušené ovoce, obiloviny (rýže, pohanka, jáhly, bulgur, quinoa, amarant), různé mouky, strouhanka či koření. V sáčcích na zip budou uložené v bezpečí a budete mít o nich přehled. Vyskládáte je do spíže nebo regálu v kuchyňské lince vedle sebe či na sebe a budete je odtud pouze odsypávat a doplňovat jimi dózy, které používáte pro přípravu pokrmů. Potraviny v sáčcích budou uložené pouze pro skladové účely a sáčky nejsou drahé, takže to pro vás nebude znamenat další výdaje za skladovací nádoby. Sáčky, na rozdíl od různých dóz a krabiček, také dobře vyplní skladovací prostor, takže se tím ušetří spousta místa.
Udělejte si v kuchyni pořádek – velké množství nepřehledně uložených potravin svádí k tomu vyhýbat se jejich uspořádání a pravidelnému úklidu. Vytvořte si inventarizační kartu, například papírovou čtvrtku, kterou položíte v blízkosti uložených potravin v zip sáčcích, kam budete zaznamenávat množství jednotlivých položek. Vyhnete se pak chaosu a budete v každém okamžiku vědět, zda není vhodné něco přikoupit a doplnit. Jestliže se pak naskytne výhodná koupě některé ze surovin, budete přesně vědět, co vám schází, a čeho máte dostatek. Nestane se pak, že zbytečně koupíte ovesné vločky, kterých budete mít v zásobě 10 kg, zatímco vám dochází sušené švestky a višně.